Uitslag LAC 29 maart in Schijndel

Tijdens een LAC-wedstrijd op maandag 29 maart in Schijndel zijn er door de 41 zwemmers maar liefst 62 persoonlijke records gezwommen.

De wedstrijd, die door Manissa vd Brand al de SLAK (Schijndelse Lange Afstands Kampioenschappen) werd genoemd, ging van start met de 200 vrij voor minioren. Onder hen twee nieuwkomers: Bas en Nika Bozelie. Beiden zijn al langer lid van Neptunus '58 (bij zwemvaardigheidszwemmen en synchroonzwemmen) en zijn nu ook gestart met wedstrijdzwemmen. Maar liefst tien van de twaalf zwemmers zwommen deze afstand voor het eerst. Nika zwom meteen naar een clubrecord: ze is namelijk de eerste bij de minioren 1-2-3 die de acht banen volbracht heeft. Uiteraard leverde het haar ook drie persoonlijke records op. Ook haar broer Bas, Kim vd Spank, Wessel Verhoeven, Pim de Crom en Jeffrey Voets zwommen drie pr's in één race. Katie Brunnen en Valerie Messerschmidt zwommen twee pr's. Tot slot waren er ook nog pr's voor Anouk van Os, Anouk Eickmans en Kiki Sluijpers. Fabiënne Messerschmidt bleef helaas boven haar beste tijd.

Vervolgens werd er vlinderslag gezwommen. Indy Jongman waagde zich voor het eerst aan de 100 meter, en deed dat uitstekend. Net als Nika op de 200 vrij was Indy de eerste bij de minioren 1-2-3 die deze afstand aandurfde, en dus leverde dat haar een clubrecord op. Tegelijkertijd startten Delane Lathouwers, Aniek Pennings en Elke Schellekens op de 200 vlinder. Voor Elke was het de eerste keer, en ze ging dan ook iets te hard van start, waardoor Aniek haar in de slotfase voorbij zwom. Aniek verbeterde haar pr met negen seconden, en halverwege was er een pr van zeven seconden. Delane bleef net boven zijn één week oude pr, maar verbeterde wel zijn beste tijd op de 100 vlinder, met ruim acht seconden.

De langste afstand die op het programma stond was de 800 vrij. Martijn Eickmans en Bo Sluijpers zwommen deze afstand voor het eerst, terwijl Sandra Schellekens deze afstand alweer voor de vierde keer dit seizoen zwom. Sandra bleef zeven seconden boven haar beste tijd, gezwommen in januari dit jaar. Voor Bo en Martijn waren er uiteraard pr's. Martijn verbeterde zijn pr na 400 meter ook nog met vijf seconden.

De 400 wissel kende eveneens drie deelnemers, die alledrie debuteerde op deze afstand. Mark van Dinther verbeterde na 100 meter (vlinderslag) zijn beste tijd al met een halve seconde. Zijn eindtijd was slechts zeven seconden boven de limiet voor de Brabantse Lange Afstands Kampioenschappen. Shirley Voets zwom zelfs maar twee seconden boven de BLAK-limiet! Shirley verbeterde het oude clubrecord met maar liefst een minuut! Een clubrecord was er ook voor Lara vd Ven, die als eerste bij de junioren 2 en 3 deze afstand zwom.

De 400 vrij kende de meeste deelnemers: 19 maar liefst. Kyra Jongman was de jongste, maar was sneller dan menig oudere zwemmer. Van de debutanten op deze afstand zwommen Amy Heeren, Isa vd Ven, Marleen van Dijk, Luc vd Loo en Tom vd Loo twee persoonlijke records, op zowel de 200 als 400 meter. Voor Pepijn Peters waren er zelfs drie pr's: op de 50, 200 én 400 vrij! Demi van Os, Vera de Laat, Manissa vd Brand, Gijs Deelen, Macs vd Doelen, Jeroen van Dinther en Jeroen Trimbach zwommen ook een persoonlijk record. Een aantal zwemmers had al wel ervaring op deze afstand. Anouk van Lokven liet de grootste verbetering van de wedstrijd noteren: zij verbeterde haar ruim drie jaar oude pr met exact 43 seconden. Esra Pennings was acht seconden sneller dan in oktober vorig jaar. Frank Hovenier verbeterde zijn persoonlijke toptijd uit november 2005 met tien seconden. Anouk van Helvoirt en Roel vd Kleij wisten zich niet te verbeteren. Uitslag Tijden per zwemmer

Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'